logotype

Classic Rock Night 17 November 2012 Maasland Centrum te Elsoo (Limburg – NL).

Demon’s Eye is meer dan zo maar een Deep Purple tribute band. Deze band onderscheidt zich van de meeste andere Deep Purple tribute bands vanwege hun befaamde optredens met niemand minder dan de originele Deep Purple leden Jon Lord en Ian Paice. De band treedt ook sporadisch op met in hun gelederen de voormalige Rainbow zanger Doogie White (tevens ex-zanger van Yngwie Malmsteen’s Rising Force en verder bekend van Cornerstone, Tank en nu op tournee met Michael Schenker Group).

 

De samenwerking tussen Demon’s Eye en Doogie White pakte zo goed uit dat deze formatie zelfs een volledig CD album met gloednieuwe eigen nummers heeft opgenomen en uitgebracht. Deze CD, getiteld „The Stranger Within“, is een verrassend sterk hard-rock album geheel in de herkenbare stijl van de twee grootste rockbands en inspiratiebronnen uit het verleden: Deep Purple & Ritichie Blackmore’s Rainbow. Het album werd door pers en fans lovend ontvangen en oogstte zeer goede kritieken. Tot nu toe speelde Demon’s Eye met Doogie White slechts een aantal shows in Duitsland ter promotie van dit album. Voor het eerst sinds de release van “The Stranger Within” zal Demon’s Eye nu een volledige show verzorgen met een set-list die naast klassiekers van met name Deep Purple en een paar Rainbow nummers ook uit eigen werk van hun album “The Stranger Within” zal bestaan. Na het optreden is er tevens gelegenheid voor een ‘meet & greet’ met de bandleden. Dit is het enige exclusieve optreden van Demon’s Eye met zanger Doogie White in de Benelux, dus mis deze show niet!

Support act voor deze unieke show is de geweldige sensationele band Steeler die een speciale Led Zeppelin tribute show zal neerzetten. Deze band stond in April 2012 nog in de finale van The Clash of the Cover Bands Benelux en scoorde uiteindelijk een tweede plek in deze bandcompetitie met fameuze uitvoeringen van Led Zeppelin klassiekers. Aan de muzikale kwaliteiten van deze band hoeft niet getwijfeld te worden want niet voor niets werd gitarist Luca Giordano uitgeroepen tot glorieuze winnaar in de categorie “beste gitarist” in The Clash of the Cover Bands Benelux. De band laat niets aan het toeval over om zo authentiek mogelijk over te komen, geheel in stijl van de legendarische band. Er is verder heel veel aandacht besteed aan het gebruik van psychedelische effecten en ook de kleding is geheel gemodelleerd aan de hoogtijdagen van Led Zeppelin. Een genot voor oor en oog dus.

Deze Classic Rock night neemt u mee op een weergaloze nostalgische trip terug in de tijd voor een uniek avondvullend dubbelprogramma van twee van de allerbeste bands die een eerbetoon brengen aan de grootste rock bands aller tijden: Deep Purple en Led Zeppelin. Maaslandcentrum in Elsloo opent de deuren om 19.00 uur en de show begint stipt om 20.00 uur.

Tickets in de voorverkoop kosten 15 Euro per stuk en aan de avondkassa 19 Euro. Ticket Service klik hier.

  • Dutch Floyd
  • Maiden uniteD
  • Maiden uniteD
  • Steeler
  • Achter het vleeshuis
  • Dutch Floyd
  • Wiite Broodje
  • Demon's Eye

Rooster Rock Social Media

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Rooster Rock Promotion 2012 (©)